Ads Top

Epson vervolledigt zijn MFP-aanbod voor zakelijk gebruik

Epson introduceert een nieuwe reeks van zakelijke 40 tot 60 ppm modellen waarmee ze haar assortiment compleet maakt en een totaalpakket aan duurzame multifunctionele printers (MFP's) aanbiedt.
 
De nieuwe producten brengen statische line-head printkoptechnologie naar het middensegment voor wat betreft de printsnelheden, waarmee voor de partners van Epson het verkoopproces wordt vereenvoudigd, en eindgebruikers voor het optimale product kunnen kiezen zonder duurzaamheidsdoelstellingen uit het oog te verliezen.  

Inkjettechnologie kan in vergelijking met laser het stroomverbruik verminderen. Dankzij het compacte formaat en het lichtgewicht ontwerp helpen deze producten de resources die worden gebruikt tijdens productie en verzending te beperken. Dit kleinere formaat betekent ook dat ze eenvoudig in het kantoor kunnen worden geïntegreerd en ruimte besparen. Hoog rendement inktcartridges verminderen daarnaast materiaalgebruik, verzending, opslag en beheer van verbruiksmaterialen.
 
Deze producten zijn de basis van aanzienlijke verandering in de printstrategie van Epson en ondersteunen zijn streven naar duurzaamheid. De lancering valt samen met het besluit van het bedrijf om volledig over te stappen op inkjet en de wereldwijde verkoop en distributie van laserprinters tegen 2026 te beëindigen. Dit komt een jaar nadat Epson zijn investering van ¥ 100 miljard in duurzame innovatie heeft aangekondigd en is het resultaat van het beperkte vermogen van lasertechnologie om aanzienlijke stappen te zetten richting verbeterde duurzaamheid als gevolg van de noodzaak om tijdens het printproces warmte te gebruiken, en derhalve het verhoogde energieverbruik.
 
En met minder bewegende delen en verbruiksonderdelen die tijdens de levensduur van de printer moeten worden vervangen in vergelijking met laserprinters, worden de service- en onderhoudsbehoeften van Epson-inkjetprinters eveneens aanzienlijk verminderd, met kortere uitvaltijden van de printer, verbeterde productiviteit en grotere tevredenheid van eindgebruikers tot gevolg.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.