Ads Top

Dubbele EDP-erkenning voor productiesystemen van Ricoh

Twee van de nieuwste producten, de Ricoh Pro VC60000 en de Ricoh Pro C7100X, hebben bij de officiƫle EDP-awards de eerste prijs gewonnen in respectievelijk de categorieƫn Best Production Printer Web-fed en Best Production Cut-sheet Printer Light Production.

Het modulaire Ricoh Pro VC60000 rotatieve kleuren inkjetproductiesysteem maakt gebruik van drop-on-demand printkoppen en inkt met hoge dichtheid. Deze roestvrij stalen printkoppen gaan lang mee en kunnen een resolutie aan tot 1200 x 1200 dpi. Met de optionele undercoatmodule kunnen grafimediabedrijven een diversiteit aan offset papiersoorten verwerken en een afdrukkwaliteit leveren die je zou verwachten van offsetpersen. Een optionele inline beschermcoatingsmodule zorgt voor een kras- en slijtagebestendige laag.

De Pro VC60000 is ontworpen om uit te blinken in direct mail, commercieel drukwerk en het produceren van boeken en bereikt een snelheid tot 120 meter per minuut. Het productieplatform is gebaseerd op een standaard open architectuur en maakt gebruik van het nieuwe geavanceerde Digital Front End van Ricoh, die ondersteuning biedt voor PDF, PDF/VT en AFP in combinatie met JDF/JMF. Deze prestatiegerichte Digital Front End is geoptimaliseerd voor complexe datagestuurde grafische applicaties, heeft een gebruiksvriendelijke gebruikersinterface en geavanceerde kleurbeheeropties.

De Ricoh Pro C7100X-serie losblad kleurenproductiesystemen print met een snelheid tot 90 pagina’s per minuut en ondersteunt media tot 360 g/m2. Met Ricoh’s verbeterde Vertical Cavity Surface Emitting Laser (VCSEL)-technologie wordt een optimale beeldkwaliteit behaald tot 1200 x 4800 dpi. Het productiesysteem wordt geleverd met de EFI Fiery E-43A controller of de snellere en krachtigere Fiery E-83A controller.  De Operator Replaceable Units (ORU’s) zorgen dat getrainde operators zelf onderdelen kunnen vervangen die belangrijk zijn voor de productiviteit en beeldkwaliteit. Hierdoor blijven de uptime en prestaties op optimaal niveau.

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.