Ads Top

Papieren agenda op de werkvloer sterft uit

De papieren agenda lijkt zo goed als uitgestorven te zijn op de werkvloer. Slechts 7 procent van de Nederlandse werknemers maakt nog uitsluitend gebruik van een papieren agenda. Dat blijkt uit onderzoek van Paralax Planning Solutions onder 182 Nederlanders. Zes op de tien werknemers hebben een digitale agenda. Opvallend is dat de digitale werkplanning relatief populair is in de leeftijdscategorie 45-55 jaar, terwijl werknemers tussen de 25 en 35 juist de voorkeur lijken te geven aan een digitale kalender met daarnaast een papieren agenda.

Uit het onderzoek blijkt verder dat we thuis wel nog vaker analoog plannen. Van de ondervraagden gebruikt 16 procent een papieren kalender, 16 procent heeft zowel een papieren als een digitale privéplanning. Zes op de tien Nederlanders heeft alleen een digitale planning thuis, nog eens 8 procent heeft helemaal geen privékalender.

Drie op de tien Nederlandse stellen deelt thuis een digitale kalender. Daarmee is deze vorm van gezinsplanning populairder dan de papieren agenda, die bij 14 procent van de huishoudens wordt gebruikt. Het delen van een kalender met een partner is met name in zwang onder de leeftijdsgroep van ouders met thuiswonende kinderen:

1 opmerking:

 1. We hopen voor de Paralax gebruikers dat hun software applicaties betrouwbaarder zijn dan hun marktonderzoeken.
  Als absolute marktleider in de BeNeLux, met een jaarlijkse productie van meer dan 6 Mio papieren agenda’s, durft Brepols (www.brepols.com) te stellen een zeer goed beeld hebben over de agendamarkt en de evolutie ervan.
  Een beeld dat ondersteund werd door een grootschalig marktonderzoek van het gerenommeerde GfK-instituut over meer 2.924 consumenten.
  De agendamarkt ziet er totaal anders uit dan wat Paralax beweert:
  - 7% van de Nederlanders op de werkvloer die uitsluitend gebruik maken van een papieren agenda ?? 60% van de privé-planning die alleen maar digitaal verloopt… “ :
  Volgens Brepols ervaring, ondersteund door het GfK onderzoek, maakt in Nederland nog steeds 66% van de bevolking gebruik van een papieren agenda.
  20% van de gebruikers geeft zelfs aan meer dan 1 papieren agenda te gebruiken. De belangrijkste redenen hiervoor zijn verschillende locaties en verschillende gebruiksdoeleinden (werk – privé).
  34% van de Nederlandse bevolking gebruikt geen papieren agenda. Iets meer dan 43% omdat ze gewoon nooit een agenda gebruikt hebben, 57% omdat ze enkel een digitale agenda gebruiken.
  M.a.w., volgens het GfK onderzoek gebruikt slechts 18 à 19% van de Nederlandse bevolking uitsluitend een digitale planning, een heel stuk lager dan de 60% die Paralax aangeeft.
  - “De papieren agenda die uitsterft…”
  Meer dan 92% van de ondervraagde consumenten die afgelopen jaar een papieren agenda gekocht hadden, geeft aan in de toekomst een agenda te blijven gebruiken, al dan niet in combinatie met een digitale agenda.De papieren agenda zal blijven bestaan omwille van het gemak, de gewoonte, beschikbaarheid, betrouwbaarheid en duidelijkheid (zie http://www.brepols.com/nl-BE/blog/de-voordelen-van-een-papieren-agenda/)

  Voor meer informatie kan u Brepols contacteren via T +32 14 40 25 80 of kris.zels@brepols.com

  BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.