Ads Top

House of Eléonore innoveert juwelen industrie

De juwelenbranche heeft de afgelopen jaren zelden grote innovaties gezien. Het gros van de consumenten heeft mede daardoor weinig invloed op het ontwerp en de werving van de gebruikte materialen zijn vaak een enorme aanslag op mens en milieu. House of Eléonore maakt gebruik van moderne technieken, Fairtrade goud en non-mined diamanten waarmee de startup verantwoordelijker, milieuvriendelijker, efficiënter en sneller werkt dan traditionele juweliers.

Door het gebruik van een slimme online omgeving kunnen klanten 24 uur per dag juwelen naar believen bestellen en samenstellen. Dankzij het gebruik van 3D-printtechnieken kunnen consumenten van tevoren hun 'concept-ring' perfectioneren en passen. Bovendien kunnen de – in Nederland werkende – artisanale goudsmeden waarmee House of Eléonore een samenwerking heeft, de productie van 90 dagen terugbrengen naar 2 weken.

Het ontwikkelen van een non-mined diamant is exact gelijk aan die van het ontstaan van een natuurlijke diamant onder de grond. een proces van een aantal weken tijd, met als resultaat de geboorte van een diamant die dezelfde eigenschappen heeft als een diamant uit een mijn. Deze technologie bestaat al sinds de jaren vijftig – toen nog puur voor industriële doeleinden, zoals de diamanten die in boren worden gebruikt. In de jaren negentig begon het ook mogelijk te worden voor juwelenkwaliteit. Pure koolstof komt onder een intens hoge druk te staan (2.5 miljoen kilo op een vierkante centimeter) en wordt verhit tot een temperatuur van 1500 graden Celsius. Naar verloop van tijd ontstaat dan een ruwe diamant, net als uit een mijn. Uit deze ruwe diamant wordt dan een mooie, volwaardige diamant geslepen.

Het gebruikte goud voor de House of Eléonore sieraden is Fairtrade. Deze certificatie van Max Havelaar garandeert een eerlijker prijs en een 100% transparantie in de supply-chain.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.