Ads Top

Shapeways komt met 3D-selfie in Nederland

Shapeways is een samenwerking aangegaan met negen winkels in Nederland om 3D-selfies te printen van mensen die zich daar laten scannen. Selfies maken is razend populair en dankzij de technologische vooruitgang is het nu mogelijk om een selfie te maken die je in je handen kunt houden.

Shapeways heeft partners gezocht om 3D-scannen en -printen voor iedereen toegankelijk en betaalbaar te maken. De samenwerking is onderdeel van de eerste fase van een programma dat Shapeways lanceert in de 3D-scansector. Het ondersteunen van het scannen op meerdere locaties, zowel grote als kleine, geeft consumenten meer mogelijkheden om zichzelf te laten scannen en het maakt de wereld van 3D-printen voor nog meer mensen toegankelijk. Nederland heeft de première, maar dit zal snel worden uitgebreid naar andere landen.28 september 2015
Iedereen die gescand wil worden kan een van de locaties bezoeken en moet tijdens het scannen ongeveer zestig seconden stilstaan. Het is zelfs mogelijk om meerdere mensen tegelijk te scannen voor familieportretten of om bijvoorbeeld jezelf met je verloofde te scannen en een 3D-geprint bruidspaartje voor op je taart te bestellen.

Nadat de scan is gemaakt, wordt een digitaal bestand automatisch geüpload naar Shapeways via een app op de iPad. Als klant ontvang je dan een link naar een pagina waar je uit verschillende maten en meer dan vijftig materialen kan kiezen. Mogelijke materialen zijn onder meer volgekleurd zandsteen en metalen zoals staal, brons, zilver of zelfs goud. Na de keuze van de maat en het materiaal kun je de 3D-selfie bestellen via Shapeways.com.

Om te worden gescand kun je terecht op één van de volgende locaties:
  • Maker Point, Arnhem, Rijnstraat 13, 6811 EV Arnhem
  • Maker Point, Eindhoven, Torenallee 22-04 (Yksi Winkel/Expo)
  • Maker Point, Maastricht, Boschstraat 75a, 6211 AV Maastricht
  • Maker Point, Harlingen, Zuiderhaven 73, 8861 CM Harlingen
  • Foto Herder, Amstelveen, Rembrandtweg 104, 1181 GW Amstelveen
  • Foto Ben Hofland, Rijswijk, Prins Willem Alexander Promenade 4
  • Foto Ben Hofland, Naaldwijk, Molenstraat 38 Naaldwijk
  • Foto Filippo, Leiderdorp, Winkelhof 42, 2353 TT Leiderdorp
  • Foto de Bock, Hoofddorp, Kruisweg 985B, 2132 CE Hoofddorp

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.