Ads Top

ACES Direct maakt 3D-printen toegankelijk voor het bedrijfsleven

ACES Direct gaat klanten op alle mogelijke manieren ondersteunen om de mogelijkheden van 3D-scannen en -printen maximaal te benutten. De Tilburgse IT-totaalleverancier heeft daarom deze maand een unieke mix van 3D-oplossingen, -producten en -diensten gelanceerd. Daarnaast heeft het bedrijf een lesprogramma voor scholen ontwikkeld. Hiermee versterkt ACES Direct haar positie als 3D-kenniscentrum.


Met een 3D-printer en de juiste software wordt het op termijn mogelijk om elk denkbaar product te produceren. Om die reden beschouwen experts de opkomst van 3D-printen als de derde industriële revolutie. Dat zijn geen loze kreten. Uit research van PwC blijkt bijvoorbeeld dat de inzet van 3D-printen voor industriële toepassingen binnenkort ‘mainstream’ wordt. Dat is ook te zien aan de verkoop van 3D-printers wereldwijd die jaarlijks verdubbelt. Het gerenommeerde technologie onderzoeksbureau Gartner verwacht dat er in 2019 wereldwijd 5,6 miljoen 3D-printers verkocht zullen worden.


ACES Direct wil haar kennis op 3D-gebied graag delen. Niet alleen met klanten, maar ook met kinderen voor wie 3D-printen straks de gewoonste zaak van de wereld zal zijn. Daarom heeft ACES Direct een uitgebreid lespakket voor scholen ontwikkeld.


ACES Direct werkt nauw samen met leveranciers van 3D-printers en -scanners zoals Ultimaker, TripodMaker, Zortrax, Cubicon, Blueprinter, Be3D, Markforged en Robotfactory, 3D Systems, Artec en Fual3D.


Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.