Ads Top

Konica Minolta maakt zich gereed voor de introductie van de KM-1 inkjet pers

Na een reeks tests in de Verenigde Staten, kondigt Konica Minolta de Bèta-installatie van de KM-1 digitale inkjet pers aan in Europa. Deze installatie vindt plaats in Duitsland. KM-1 is de B2+ UV inkjet vierkleuren vellenpers en helpt commerciële drukkerijen bij het produceren van printopdrachten van zeer hoge kwaliteit en het vinden van nieuwe mogelijkheden in de markt voor hoogwaardig, gepersonaliseerd drukwerk in kleine oplages.

De eerste KM-1 Bèta is drie maanden geleden in de Verenigde Staten geïnstalleerd op een geheime locatie van een klant die wereldwijd opereert. De eerste testsuccessen zijn de consistentie van kleur en register, het vermogen om kwalitatief goede printproducten te produceren op verschillende media en de algehele efficiëntie en betrouwbaarheid van de pers.

De KM-1 is met behulp van Konica Minolta’s eigen hoogwaardige inkt en inkjetkoppen ontworpen om de diensten van drukkerijen uit te breiden met de voordelen van inkjet productiviteit en efficiency. De KM-1 is vooral geschikt voor variabele printopdrachten met zeer strakke deadlines. Daarnaast is de integratie in een hybride omgeving met offset en digitaal zeer eenvoudig. De pers is in staat om tot 3.000 vellen per uur te drukken en kan volautomatisch dubbelzijdig afdrukken op B2+ papierformaten. Hierdoor is het de eerste UV losblad inkjet pers in zijn soort die deze snelheden bereikt en tegelijkertijd uitstekende grafische kwaliteit levert.

Konica Minolta maakt zich klaar voor de lancering van KM-1 volgend jaar op drupa. Het volledige drukproces van KM-1 wordt van begin tot eind nauwkeurig gecontroleerd. Beginnend met de Inkjet Manager digital front end tot aan de Konica Minolta Piezo Shear Mode inkjetkoppen die met een 1200x1200dpi resolutie en Konica Minolta UV CMYK inkten, speciaal is ontwikkeld om met hoge snelheid in offset kwaliteit te drukken op een breed scala van offset papiersoorten. Overige specificaties zijn onder andere 585x750mm (23x29.5”) papierformaat, volautomatisch duplex, afdruksnelheden tot 3.000 vel per uur en een papierdikte van .06 tot 0.6mm (24 Pt.).

Geen opmerkingen:

Mogelijk gemaakt door Blogger.